Panka Egylépcsős dúsítótornyos berendezés 80 l

Panka Egylépcsős dúsítótornyos berendezés 80 l

Ezt a terméket egyik partnerünk sem forgalmazza. Kérjük, válasszon az alábbi termékek közül!

Amik még érdekelhetik

Termékleírás
A Szent Panka házi pálinkafőző berendezésekre jellemző az egyszerű, házi pálinkafőzést megvalósító korszerű felépítés, valamint a kategórián belül rendkívül kedvező ár. Oszloppal szerelt közvetlen alátüzelés billentős ürités egylépcsős, szakaszos atmoszférikus desztilláció vörösréz üst és kupola 1.4301 saválló acél oszlop, deflegmátor és hűtő acéllemez tűztér oszlop szerkezet: buborék sapkás tányérokkal szerelt ciklus idő: 3-4 óra (töltés, felmelegítés, lepárlás, ürítés).

MŰKÖDÉSI LEÍRÁS: Egylépcsős, házi gyümölcspárlat főző készülék üzemeltetéséhez.

A berendezés fő részei a vörösréz, 80 literes, szimplafalu üst, melynek fűtését közvetlen alátüzeléssel, pl. gázégővel, fával stb. lehet biztosítani.

Az üstből felszálló pára áthalad az üstfedélen (páradóm), mely vörösrézből készült, és ezáltal biztosítja azt a katalizációs hatást, amely szükséges a pálinka jellegű íz-anyagok képződéséhez. Ezek a párák azonban nem kerülnek lecsapatásra, mint a hagyományos, kétlépcsős eljárásnál, hanem mint „alszesz-gőzök, áthaladnak egy 5 tányéros desztilláló (erősítő) oszlopon.

Az oszlopon belül elhelyezett tányérok olyan szerkezeti elemekkel vannak felszerelve, melyek biztosítják, hogy a felszálló gőz, a tányérokon lévő folyadék rétegen áthaladva, ezt a folyadékréteget fűtse. Így minden egyes tányéron egy-egy újabb desztilláció zajlik le.

Egy 3 tányéros oszloppal ellátott berendezéssel kb. olyan desztillációs hatást lehet elérni, mintha a hagyományos eljárásnál keletkezett alszeszt 4 – 5 alkalommal újra finomítanánk. Ez jelentős munka- és hőenergia (gáz) megtakarítást eredményez, és a hagyományos eljáráshoz képest magasabb szeszfokú, (90 → 55 v. %) és tisztább végtermék párlatot biztosít.

Az oszlopfejhez egy csőköteges rendszerű visszahűtő (deflegmátor) van csatlakoztatva, mely biztosítja, hogy a párák egy része lecsapódva visszafollyon a tányérokra (reflux), és ezáltal, valamint a tányérokon lévő lefolyócsövek tányérsíkból való kiállásával (lefolyógát), állandó folyadék réteget biztosítsanak a tányérokon.

A refluxból termékként elvezetett párlatrész egy duplikált hűtőcsőben lehűl, azaz végtermék-párlatként egy szedő edényben felfogható. A termék elhúzás mennyiségi szabályzását a reflux vezetékbe szerelt áramlás-figyelő üveghenger feletti csap nyitásával vagy fojtásával végezzük.

A készüléken elhelyezett hőmérők a desztilláció előre haladottságát jelzik, vagyis, ahogy csökken a készülékben lévő anyag alkohol tartalma, úgy emelkednek a hőmérsékletek. Normális hőmérséklet tartomány a desztilláció eljétől a végéig: 80 C° → 98 C°A desztilláció első párlatrésze az előpárlat, melyet el kell választani a főterméktől.

Ez a berendezés típus az előpárlati komponenseket nagyon koncentráltan választja el, ezért igen kevés mennyiség is elegendő. Általában az összes alkoholtartalomra vetítve 3 % elegendő. Példaképpen: Ha az üstbe töltünk 70 liter cefrét, melynek alkohol tartalma 6 %, akkor az elválasztandó előpárlat mennyisége: 0,148 liter, vagyis kb. másfél deciliter előpárlatot (rézelejét) jelent.

Így is ismerheti: Egylépcsősdúsítótornyosberendezés80l

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.