Mindenható 100 L-es duplafalú pálinkafőző (15956)

Mindenható 100 L-es duplafalú pálinkafőző (15956)

1 125 000 Ft Raktáron
Vásárlás az Árukeresőn?
Házhozszállítás: Részletek a kosárban
Személyes átvétel: Részletek a kosárban
Átvevőpont: Részletek a kosárban
A termék eladója:
1 125 000 Ft
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Az Árukereső.hu-n megvásárolható ajánlataink

 

Mindenható 100 L-es duplafalú pálinkafőző (15956)

Mi ez?
1 125 000 Ft
Raktáron

Ajánlataink a termékre

 

Mindenható 100 L-es duplafalú pálinkafőző (15956)

Mi ez?
1 125 000 Ft
Raktáron
 
Termékleírás
Termékleírás:
  • A desztillálóberendezés pálinkafőzésre, azaz párlat előállítására szolgál. Az érlelt gyümölcsből – szilva, körte, barack, szőlő stb. desztillálásával nyerjük az alkohol párlatot.
  • Berendezés fő részei:
    • A duplikált, 100 literes, vízfürdős üst, melynek fűtését közvetlen alátüzeléssel, pl. gázégővel lehet biztosítani.
    • Az üstből felszálló pára áthalad az üstfedélen.
    • Ezek a párák azonban nem kerülnek lecsapatásra, mint a hagyományos, kétlépcsős eljárásnál, hanem mint „alszesz gőzök, áthaladnak egy 3 tányéros desztilláló (erősítő) oszlopon.
  • Az oszlopon belül elhelyezett tányérok olyan szerkezeti elemekkel vannak felszerelve, melyek biztosítják, hogy a felszálló gőz a tányérokon lévő folyadék rétegen áthaladva a folyadékréteget fűtse. Így minden egyes tányéron egy-egy újabb desztilláció zajlik le.
  • Egy 3 tányéros oszloppal ellátott berendezéssel kb. olyan desztillációs hatást lehet elérni, mintha a hagyományos eljárásnál keletkezett alszeszt 3 – 4 alkalommal újra finomítanánk.
  • Ez jelentős munka- és hőenergia  megtakarítást eredményez, és a hagyományos eljáráshoz képest magasabb szeszfokú, ( 90 → 55 v. %) és tisztább végtermék párlatot biztosít.
  • Az oszlopfejhez egy csőköteges rendszerű visszahűtő (deflegmátor) van csatlakoztatva, mely biztosítja, hogy a párák egy része lecsapódva visszafolyjon a tányérokra (reflux). Ezáltal, valamint a tányérokon lévő lefolyócsövek tányérsíkból való kiállásával (lefolyógát) állandó folyadék réteget biztosítsanak a tányérokon. Refluxból termékként elvezetett párlatrész egy duplikált hűtőcsőben lehűl, azaz végtermék-párlatként egy szedő edényben felfogható.
  • A termék elhúzás mennyiségi szabályzását a reflux vezetékbe szerelt áramlás-figyelő üveghenger feletti csap nyitásával vagy fojtásával végezzük.
  • A készüléken elhelyezett nyomásmérő jelzik, hogy a készülék nincs-e túlfűtve: köpenytérben max. 0,5  míg az üst- és oszlop-térben max. 0,1 bar nyomás megengedett.
  • A készüléken  elhelyezett hőmérők (TI) pedig a desztilláció előre haladottságát jelzik, vagyis, ahogy csökken a készülékben lévő anyag alkohol tartalma, úgy emelkednek a hőmérsékletek. Normális hőmérséklet tartomány a desztilláció elejétől a végéig:  80 C° → 98 C°. Mindezek irányszámok, de a tapasztalati gyakorlat szerint elegendő 5 – 8 deci mennyiségű elő párlat elvétele. A meginduló párlat foka általában 85 – 90 v% között van. Ez a koncentráció a párlás előre haladtával csökken. Általában 50 ± 5% körüli szeszfoknál jelenik meg az utópárlat, ami opálosság, és kellemetlen szag formájában jelentkezik. Amikor ez érzékelhető, akkor a lepárlást vagy beszüntetjük, vagy a középpárlattól elválasztva kifőzzük a teljes utópárlat mennyiséget. Ezt elegendő mennyiségben összegyűjtve még egyszer lefinomíthatjuk, vagy kisebb, 2 – 4 literes tételekben vissza keverhetjük a következő cefre adaghoz. A középpárlatot desztillált, vagy ioncserélt vízzel hígítva állítjuk be az általános gyümölcspárlati fokra, ami 52 v. % alkohol tartalom.
  • Extra: A tányérok feletti térben az oszlopba egy perforált tálca van beszerelve. Ezt fel lehet tölteni fém-tiszta vörösréz forgáccsal.
  • Üst:
    • Az üst tiszta, minősített 1.4301 saválló rozsdamentes anyagból készül.
    • Az üstök alapfelszereltsége dupla falú, tehát az üstházból a láng közvetlenül nem az üst alját, illetve azzal nem az alapanyagot melegítik. Az üzemeltetőnek nem szükséges figyelnie a tűz lángjának méretére, mert kiküszöbölhető az alapanyag leégése.
    • Az üst fedelének hűtő funkciója van. A rajta lecsapódott vízgőz és a magas alkoholtartalmú pára visszakerül az üstbe.
    • Az üst és az üstfedél illesztési peremébe vizet kell tölteni. A perem az üst felső részén található, melybe az üstfedél illeszkedik.
    • Az üst és az üstfedél közti vízréteg tömítésként szolgál.
    • A töltése a felső ajtón át történik.


Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.