MINDENHATÓ 100 L duplafalú pálinkafőző ELEKTROMOS fűtéssel (15957) - pepita

MINDENHATÓ 100 L duplafalú pálinkafőző ELEKTROMOS fűtéssel (15957) - pepita

1 068 390 Ft

Ajánlataink a termékre

 

MINDENHATÓ 100 L duplafalú pálinkafőző ELEKTROMOS fűtéssel (15957) - pepita

1 068 390 Ft
+ 7 990 Ft szállítási díj
Szállítás: max 1 hét
irány a bolt »
pepita.hu
Termékleírás
  MINDENHATÓ DUPLAFALÚ ELEKTROMOS PÁLINKAFŐZŐAdesztilláló berendezés pálinkafőzésre, azaz párlat előállítására szolgál. Azérlelt gyümölcsből – szilva, körte, barack, szőlő stb. desztillálásával nyerjükaz alkohol párlatot. Célunk, hogy a használati útmutató áttanulmányozásávalmegismerje a berendezést, annak sajátosságait és ily módon biztonságosanhasználva minőséges pálinkát állítson elő. Berendezés főrészei:- a duplikált, 100 literes, vízfürdős üst, melynek fűtését 220V-oselektromos felfűté ssel lehet megoldani. - az üstbőlfelszálló pára áthalad az üstfedélen.  - ezek apárák azonban nem kerülnek lecsapatásra, mint a hagyományos, kétlépcsőseljárásnál, hanem mint „alszesz gőzök, áthaladnak egy 3 tányéros desztilláló(erősítő) oszlopon. Az oszlopon belül elhelyezetttányérok olyan szerkezeti elemekkel vannak felszerelve, melyek biztosítják, hogy a felszálló gőz a tányérokon lévő folyadék rétegen áthaladva afolyadékréteget fűtse. Így minden egyes tányéron egy-egy újabb desztillációzajlik le. Egy 3 tányérososzloppal ellátott berendezéssel kb. olyan desztillációs hatást lehet elérni, mintha a hagyományos eljárásnál keletkezett alszeszt 3 – 4 alkalommal újrafinomítanánk. Ez jelentős munka- és hőenergia  megtakarítást eredményez, és a hagyományoseljáráshoz képest magasabb szeszfokú, ( 90 → 55 v. %) és tisztább végtermékpárlatot biztosít.    Az oszlopfejhez egy csőköteges rendszerű visszahűtő (deflegmátor) vancsatlakoztatva, mely biztosítja, hogy a párák egy része lecsapódvavisszafolyjon a tányérokra (reflux). Ezáltal, valamint a tányérokon lévőlefolyócsövek tányérsíkból való kiállásával (lefolyógát) állandó folyadékréteget biztosítsanak a tányérokon. Refluxból termékként elvezetett párlatrészegy duplikált hűtőcsőben lehűl, azaz végtermék-párlatként egy szedő edénybenfelfogható. A termék elhúzás mennyiségi szabályzását a reflux vezetékbe szereltáramlás-figyelő üveghenger feletti csap nyitásával vagy fojtásával végezzük.  A készüléken elhelyezett nyomásmérő jelzik, hogy a készüléknincs-e túlfűtve: köpenytérben max. 0,5  míg az üst- és oszlop-térben max. 0,1 bar nyomás megengedett.  A készüléken  elhelyezetthőmérők (TI) pedig a desztilláció előre haladottságát jelzik, vagyis, ahogycsökken a készülékben lévő anyag alkohol tartalma, úgy emelkednek ahőmérsékletek. Normális hőmérséklet tartomány a desztilláció elejétől avégéig:  80 C°→ 98 C°. Mindezek irányszámok, de atapasztalati gyakorlat szerint elegendő 5 – 8 deci mennyiségű elő párlatelvétele. A meginduló párlat foka általában 85 – 90 v% között van. Ez akoncentráció a párlás előre haladttával csökken. Általában 50 ± 5% körüli szeszfoknál jelenik meg az utópárlat, ami opálosság, és kellemetlen szag formájában jelentkezik. Amikor ez érzékelhető, akkor a lepárlást vagy beszüntetjük, vagy a középpárlattólelválasztva kifőzzük a teljes utópárlat mennyiséget. Ezt elegendő mennyiségbenösszegyűjtve még egyszer lefinomíthatjuk, vagy kisebb, 2 – 4 literes tételekbenvissza keverhetjük a következő cefre adaghoz. A középpárlatot desztillált, vagy ioncserélt vízzel hígítva állítjuk be az általános gyümölcspárlatifokra, ami 52 v. % alkohol tartalom. EXTRA: a tányérok feletti térben azoszlopba egy perforált tálca van beszerelve. Ezt fel lehet tölteni fém-tisztavörösréz forgáccsal, mely elősegíti a katalízációt, ill. aromajavításérdekében, aszalt gyümölcsökkel feltölteni! Üst:Az üst tiszta, minősített 1.4301 saválló rozsdamentes anyagból készül. Az üstökalapfelszereltsége dupla falú, tehát az üstházból a láng közvetlenül nem az üstalját, illetve azzal nem az alapanyagot melegítik. Az üzemeltetőnek nemszükséges figyelnie a tűz lángjának méretére, mert kiküszöbölhető az alapanyagleégése. Az üstfedelének hűtő funkciója van. A rajta lecsapódott vízgőz és a magasalkoholtartalmú pára visszakerül az üstbe. Az üst és az üstfedél illesztési peremébe vizet kell tölteni. A perem az üst felsőrészén található, melybe az üstfedél illeszkedik. Az üst és az üstfedél közti vízréteg tömítésként szolgál. A töltése a felső ajtón át történik. FIGYELEM!Az érintésvédelmi szempontok miatt, az elektromos bekötést, csak erre szakosodottszakember végezheti. A bekötést követően a garanciajegyen ezt igazolnia kell!   

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.